7. novembra 2018
O S L A V A     D Ň A     J E S E N E

Tento rok sme sa rozhodli osláviť Deň jesene inak ako po minulé roky. Namiesto pravidelne sa konajúcej besiedky sme vestibul a nástenky školy vyzdobili a celá škola dýchala jesennou atmosférou. Veď posúďte sami - no nie je to pekné?



A okrem toho sme na 7. novembra naplánovali športové súťaže v budove a v areáli školy. Bolo 6 stanovíšť, kde si deti mohli overiť svoje vedomosti a vyskúšať svoju obratnosť v rôznych súťažiach. Jedno zo súťaží sa konalo aj na školskom dvore (loptové hry). A pre deti sú najväčšou zábavou kolotoč a preliezky. Veď kto nemal rád pohyb, keď bol malý?!



No a po dobrej zábave v súťažiach prišla zábava pri ohníčku. Tento rok sme pripravili pre deti opekačku na školskom dvore. Už od skorého rána p. učiteľ Mikuláš Bishof pripravoval ohnisko a drevo, aby, kým žiaci došportujú, bola dobrá pahreba. Každý žiak si priniesol niečo, čím by mohol potešiť svoje chuťové poháriky. Dvorom školy sa niesla vôňa opečených klobások, špekáčiek, slaniny, cibuľky. Všetkým sa zbiehali slinky. Avšak trpezlivo čakali, kým ich rozvoniavajúce chuťovky nezískali nad pahrebou správnu farbu a mäkkosť, a potom ich s chuťou veselo zbaštili.





Deň jesene sa dá osláviť rôzne. A je to paráda, keď sa pri ohníku stretnú všetci žiaci školy. Spoznajú sa viac medzi sebou, skamarátia sa a strávia chvíľku času spolu... Môže byť krajšia oslava jesene?