21. februára 2018
BUBNOVÁ SHOW
L A 3 N O     C U B A N O

Rytmus je v hudbe jeden z najdôležitejších prvkov. Veď čo iné dáva lepší rytmus pesničkám, ako práve bicie nástroje?!

Nielen započúvať sa do rytmov, ale priamo si aj vyskúšať bubnovanie - k tomu nás pozval známy a talentovaný Tóno Guth zo skupiny La3no Cubano, ktorý so svojím kamarátom, patriacim tiež do tohto hudobného zoskúpenia, nám predstavil veľké množstvo rytmov. Akciu uskutočnili v Spojenej škole na Švabinského 7 v bratislavskej Petržalke.

Plne interakčná hudobná show začala vytlieskavaním rytmov, dupaním, lúskaním. Niektorí žiaci sa najprv ostýchali zapojiť svoje ruky a nohy, no neskôr ostych opadol a tlieskalo sa a dupalo do rôznych rytmov.

Netrvalo dlho, a pochopili sme, prečo sú pripravené bongá a hudobné nástroje zvané "djembe" v takom hojnom počte. Každý návštevník si totiž zobral jeden z nich, ktorý sa mu páčil, a začala sa bubnová show v najlepšej paráde. Žiaci mali za úlohu napodobniť rytmus, ktorý nám Tóno predohral. No a začiatočný mierny nesúlad znenia bubnov sa o chvíľku vytratil a jedáleň školy sa zmenila na sálu plnú majstrov bubeníkov.

Bubny a Tónov veselý prístup vyburcovali v žiakoch nezabudnuteľné zážitky, ktoré by si radi zopakovali.

Na záver akcie bolo pripravené občerstvenie v podobe skvelých zákuskov, ako aj diskotéka.

Tóno Guth organizuje bubenícke predstavenia na veľa miestach nielen v Bratislave, ale aj na celom Slovensku. Dúfame, že sa nám ešte niekedy podarí navštíviť jednu z jeho predstavení a opäť sa ponoriť do silných a emotívnych rytmov, ktoré nás potom naučí.