20. - 25. januára 2018
L Y Ž I A R S K Y     V Ý C V I K

V dňoch od 20.1. do 25.1. 2018 naši žiaci absolvovali dlho očakávaný lyžiarsky výcvik v malebnej dedinke Kysúc v Oščadnici. Penzión Gájuz - Family sa stal na 6 dní naším domovom. Cítili sme sa tam veľmi príjemne. A ešte zaujímavejšie to bolo na svahu. Tam sa z našich žiakov – nelyžiarov stávali lyžiari – začiatočníci. To všetko sa dialo pod dohľadom skúseného inštruktora Roba. Vďaka jeho profesionálnemu a zároveň ľudskému prístupu naši žiaci bravúrne zvládli základnú techniku lyžovania. Práca to bola náročná, hlavne prvé dva dni. No žiaci dokázali prekonať samých seba, prekonať svoj strach. Padali a vstávali, vždy s chuťou ísť ďalej, nevzdávali sa... Boli úžasní. Tiež naši žiaci – lyžiari zdokonaľujúci sa v technike lyžovania. Moje kolegynky – inštruktorky Magduška a Sonička im boli vždy nápomocné. Pomáhali im cennými radami i praktickými zručnosťami.

Svoje získané lyžiarske zručnosti si žiaci preverili v záverečnom slalome – v jazde zručnosti. Všetci ju zvládli na výbornú a zaslúžene získali diplom i medailu. Posledný deň sa nikomu z nás nechcelo vrátiť domov. Zdalo sa nám, že to ubehlo akosi prirýchlo. Odchádzali sme s pocitom šťastia, radosti i plní nových zážitkov. V rámci lyžiarskeho výcviku sme navštívili aj Starú Bystricu s jej unikátnym orlojom.

Lyžiarky výcvik sa zaobišiel bez úrazov a bez zdravotných komplikácií. Teda všetko dopadlo vysoko nad očakávanie a už sa všetci tešia na ďalší lyžiarsky výcvik.

A na záver by som chcela všetkým pekne poďakovať. Ďakujem:

Mgr. Tatiana Kovaľová
vedúca lyžiarskeho výcviku