8. júna 2017
DOPRAVNÁ VÝCHOVA S POLICAJTMI

Našu školu poctili svojou návštevou aj dopravní policajti. Na našom školskom dvore pripravili akciu dopravnej výchovy. Žiaci prichádzali na školský dvor po skupinách, asi 20 žiakov v jednej skupine. Deti hneď zaujali vozdilá dopravných policajtov, na ktorých sa na chvíľku rozblikali majáky a rozhúkali sirény.

V rámci dopravnej výchovy policajti zvlášť každej skupine dôsledne vysvetlili základné pravidlá cestnej premávky a prechádzania cez cestu. Potom pohľady žiakov upriamili na pripravené provizórne dopravné "ihrisko", na ktorom boli križovatky, semafor, ako aj základné dopravné značky, ktoré by mal každý náš žiak poznať. Policajti žiakom dôsledne vysvetlili ich význam.

A potom nastala vytúžená chvíľa. Deti sa chopili pripravených kolobežiek, ktoré mali predstavovať automobily. Mali na nich jazdiť po dopravnom ihrisku tak, aby dodržovali dopravné predpisy.

Jeden z policajtov s úsmevom na tvári utrúsil poznámku. Vraj - ako pokutu žiakovi za porušenie dopravných predpisov policajt zje jeho obed. Úsmev na tvári však vyvolal aj hlas zo zástupu, ktorý odpovedal, že toľko obedov policajti nezvládnu zjesť.

No našťastie to nedopadlo tak zle. Pokuty udelené neboli, naši žiaci úspešne zvládli riadenie svojich vozidiel podľa predpisov. Veríme, že aj na cestách si budú dávať pozor, aby sa vždy šťastne dostali tam, kam sa rozhodli ísť.