2. júna 2017
MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ

2. jún patril oslave Medzinárodného dňa detí. Deti nás učia tešiť sa z malých vecí, tešiť sa z prítomného okamihu. Aj my sme deťom chceli urobiť deň, ktorý by patril iba im. V ktorom by zažívali radosť, mali úsmev na tvárach a cítili sa dôležito.

Prvé čo ich mohlo tešiť bolo, že tento deň sme prežili bez učenia. :) O 9:00 sa nám začal oficiálny program, ktorý pripravila pani učiteľka Magda. Stretli sme na školskom dvore. Po príhovore pani riaditeľky, ktorá slávnostne otvorila tento deň a zaželala deťom k ich sviatku, nám p.uč. Magda predstavila a objasnila čo nás čakalo na dvore. Dvor bol plný stanovíšť, súťaží, prekážok, slalomov a iných športových výziev. Po inštrukciách sme sa mohli pustiť do zdolávania a hlavne zábavy. Každá trieda si preskúšala športovú zdatnosť, vytrvalosť, obratnosť a šikovnosť svojich žiakov na jednotlivých disciplínach. Popasovali sme sa so švihadlom, skákaním na vreci, slalomom na kolobežke, bocce, rovnováhou, slalome na bicykli a presnej muške v hode šiškou do koša. Naše deti to všetko bravúrne zvládli.

Po športovom programe nás čakal kultúrny. Sme radi, že naše pozvanie prijal pán Fančovič a pani Monika Stanislavová, ktorí sú známi svojim spevom. Pre našich žiakov si tiež pripravili pár piesní zo známych slovenských aj zahraničných rozprávok. Formou hádaniek a krátkych ukážok naši žiaci museli prísť na názov rozprávky, za ktorý boli potom odmenení sladkým cukríkom. Na koniec tohto kultúrneho programu sme sa vytancovali na poriadnej diskotéke, ktorú nám pripravili.

Sme radi, že si môžeme každý rok spomenúť na naše deti, na detstvo a tak si zopakovať ako sú pre nás deti dôležité a ako nás posúvajú dopredu. Už teraz sa tešíme o rok na náš spoločný program.