11. mája 2017
OPEKAČKA NA KAMZÍKU

Aj keď v apríli bolo niekoľko slnečných dní, tie sa striedali s daždivými dňami, a tak v lese bolo stále vlhko a na parádnu opekačku nebol vhodný čas. Konečne však nasledovalo po sebe niekoľko slnečných dní. A tak sa vybraní, fyzicky zdatní žiaci z I.A a II.A dnes po mnohých presunoch termínu akcie vybrali na Kamzík, aby si zažili jeden oddychový opekačkový deň, spojený s túrou a prekonávaním sa.

Zavčas rána sme sa vybrali na kopec po známej, nie práve ľahkej ceste. Tá sa však rýchlo míňala, lebo nás motivovala predstava ohníka a chutných dobrôt. Pán učiteľ Ferko nezaprel v sebe pyromana. Po príchode na miesto zapálil ohník dokonca bez použitia zápaliek (alebo aspoň - nevieme o tom, že by bol použil zápalky... žeby bol tajnostkár?! :D ) O chvíľku sa lesom niesla príjemná vôňa klobások, slaniny, párkov a iných dobrôt. Nebola núdza ani o zeleninu, na stole nechýbali uhorky, rajčiny, cibuľa, paprika.

Deti sa schuti najedli. A keďže nám bolo pri ohníku veľmi príjemne, ani sme si neuvedomili, ako nám čas ubehol. Bolo treba sa vrátiť späť do školy. No cestou sme sa ešte zastavili na kofole.

Nuž a tak máme za sebou príjemný deň, plný oddychu a radosti. A už sa tešíme na ďalšiu opekačku, ktorá bude pravdepodobne niekedy na začiatku nového školského roka.




 
Mgr. Anton Balogh
Mgr. František Pláteník