17. február 2017
K A R N E V A L     R A D O S T I

Veľký karneval radosti vypukol v piatok 17. februára 2017 v nádherne vyzdobenej telocvični našej školy.

Celý karnevalový program pripravila a uvádzala Mgr. Leontína Glatzová, ktorá na tvárach detí vyčarovala úsmev, radosť a dobrú náladu. Pán uč. Mgr. Anton Balogh, prezlečený za čerta, mixoval počas celého programu čertovsky dobrú hudbu.

Deti sa najprv oboznámili s typickou folklórnou hudbou, ktorá sprevádza karnevalové zábavy na vidieku. Potom si vypočuli aj piesne typické pre mestský karneval. Zazneli aj latinsko-americké songy, konkrétne z Rio de Janeiro, kde sa každoročne konajú veľké, niekoľkodňové karnevalové slávnosti. Pani učiteľka Mgr. Magda Žišková je členkou Vajnorského zboru a zaspievala jednu pieseň vo vajnorskom nárečí. Po nej pani učiteľka Mgr. Vierka Chomisteková predviedla aj typický karnevalový tanec v Rio de Janeiro.

Nasledovala prehliadka másk. Z našich dievčat sa stali princezné, víly, čarodejnice, lienky, a z našich chlapcov zase supermani, ninjovia, kowboji, batmani... Vybrať tú najkrajšiu masku by bolo naozaj ťažké, veď pozrite si fotky a posúďte sami... A všetky tieto masky sa zapojili do tanečných hier a súťaží.

Program spestril aj tanečný krúžok pani učiteľky Mgr. Márie Popálenej, ktorej deti predviedli svoje tanečné kreácie. A ich výkon bol naozaj obdivuhodný.

Potom nasledovali rôzne súťaže a hry:

PUTUJÚCI KLOBÚK


LIMBO TANEC


JABĹČKOVÝ TANEC


LIETAJ, BALÓN

Deti potom vytvorili vláčik a spolu zatancovali na obľúbenú pesničku "Jede, jede mašinka". Obrovský vlak pohybujúci sa po telocvični bol dôkazom toho, že naše deti sa radi zabávajú.

Nakoniec všetky deti boli za ich výkony a prínos do celkovej atmosféry odmenené džúsmi a sladkosťami. No a ako vždy, po krátkej prestávke nasledovala diskotéka, na ktorej sa vytancovali všetky deti aj s ich učiteľmi.

Opäť sme teda zažili pekný deň. A pekný bol aj preto, lebo po tejto veselej zábave nasledoval týždeň voľna, lebo deti mali jarné prázdniny.

Pozrite si aj ostatné fotky, ktoré svedčia o super nálade.




 
Mgr. Leontína Glatzová