2. februára 2017
Z I M N É     Ú Č E L O V É     C V I Č E N I A

Takmer tri týždne trvali silné mrazy a teplota vzduchu ani počas dňa nevystúpila nad 0°C. Pred týždňom nám dokonca i nasnežilo. A keďže mrazy na chvíľku ustúpili a slniečko rozlialo svoje lúče i po našom meste, začal sa odmäk. Mnohí z nás váhali, či nie je príliš riskantné brodiť sa v snehu, veď sa môžeme premočiť a prechladnúť. Predsa sme sa však povedali, že veď predsa nie sme z cukru a podujali sme sa zašportovať si v rekreačnom areále Kuchajdy.

A skutočne - nebolo čo ľutovať. Pani učiteľka Mgr. Magdaléna Žišková pripravila pre žiakov školy rôzne súťažné disciplíny. Deti mohli vyskúšať svoje sily, keď mali ťahať svojich kamarátov na boboch. No ako sme videli, nebola to jednoduchá disciplína a mnohí žiaci sa ocitli prevrátení na snehu.

Dobrá nálada pokračovala aj pri disciplíne hodu snehovou guľou na cieľ. Sem-tam nejaká guľa odletela aj mimo cieľa a trafila iného žiaka, následne letela späť iná guľa a za chvíľku z toho bola guľovačka.

Ďalšou disciplínou bol rýchlostný slalomový beh okolo kolkov. Ukázalo sa však, že niektorí žiaci mali aj zmysel pre humor, lebo vytvorili vláčik a spievajúc "Jede, jede mašínka" disciplínu úspešne splnili. A hoci neboli najrýchlejší, ale dobre sa zabavili.

Súťažilo sa aj v disciplíne o najkrajšieho snehuliaka. A keďže sneh bol už mokrý a lepkavý, snehuliaci rýchlo pribúdali. Mali rôzne tvary, veľkosti, ozdobenia, ba objavili sme aj snehuliačiu rodinku.

Deti mali aj možnosť spúšťať sa na boboch a tanieroch po svahu jazera Kuchajda. Nemuseli sa báť, že by skončili v jazere. Veď jazero bolo zamrznuté.

Napokon vyšantené deti po hodinke-dvoch vrátili sa späť do školy. Spomienky na spoločne strávené chvíle, na guľovačku a na veľké snehové gule, z ktorých robili snehuliakov, im však ostanú ešte dlho. A bolo dobré, že sme využili tento čas a nenechali sme sa odradiť odmäkom, lebo na ďalší týždeň už mali prísť nové mrazy.