9. septembra 2015
R O Z P R Á V K A    " V     H L A V E"

Deti si veľmi dobre pamätajú príjemné kultúrne zážitky. A buďme si úprimní - kto by sa netešil na návštevu kina, keď premietajú nejakú rozprávku alebo film s pekným príbehom?!

Ešte bol len druhý týždeň nového školského roka, a už žiaci našej školy smerovali svoje kroky k stredisku Polus City Center. O 11:00 hod tam totiž premietali rozprávkový príbeh s názvom "V hlave". Žiaci ho mohli vidieť vďaka sponzorstvu pani Salazar (mamička jedného nášho žiaka Lazara).

O čom je tento príbeh? Tak aspoň v skratke:

Obdobie dospievania je veľmi komplikované obdobie u každého dieťaťa. Rodičia mladého dievčaťa Riley sa musia presťahovať do San Francisca za prácou. Riley by sa mala s touto skutočnosťou vyrovnať, ale rovnako ako my všetci, aj ona je často ovládaná emóciami - Radosťou, Strachom, Hnevom, Znechutením a Smútkom. Príbeh veľmi zaujímavým, deťom pochopiteľným spôsobom vykresľuje tieto emócie ako postavičky, ktoré žijú v Riadiacom centre - v myslí dievčaťa. Odtiaľ pomáhajú dievčaťu vyrovnávať sa s rozličnými problémami, ktoré súvisia so začiatkom nového života v novom meste. A hoci je Radosť najdôležitejšou emóciou dievčatka a pokúša sa zachovať vo všetkom pozitívne myslenie, predsa sa medzi ostatnými emóciami objavia nezhody a zmätok, ako sa čo najlepšie vysporiadať s novými podmienkami Rileynho života. Podarí sa jej s tým všetkým vyrovnať?

A my už vieme odpoveď...